Nederlands interieurbedrijf maakt meubels betalen met crypto mogelijk

Wants&Needs – Musthaves for living maakt betalen via BitPay mogelijk

 

Crypto begint een prominentere plek in de maatschappij in te nemen en dat is te merken. Steeds meer mensen interesseren zich in het investeren in cryptovaluta, zoals de bitcoin. Bedrijven zijn zich steeds vaker bewust van deze ontwikkeling en spelen hierop in. Zo ook Wants&Needs, de trendy online retailer die is gespecialiseerd in woonaccessoires en meubels. Het bedrijf maakt het vanaf augustus 2021 mogelijk om met crypto te betalen door middel van BitPay en zijn hiermee de eerste online retailer in de interieurbranche met deze mogelijkheid. 

Crypto steeds populairder 

Bijna iedereen is inmiddels wel bekend met de termen crypto en bitcoin. We zien dan ook al jaren verschillende vormen van cryptovaluta voorbij komen. Uit een eerder onderzoek van Markteffect is naar voren gekomen dat nagenoeg alle Nederlanders (91%) bekend zijn met bitcoin en dat 25% aangeeft te overwegen om erin te investeren. Door de coronacrisis heeft het investeren in crypto nog een extra impuls gekregen; mensen hadden meer tijd om zich erin te verdiepen en hebben vervolgens hun eerste cryptomunt gekocht. De waarde van veel cryptomunten is het afgelopen jaar dan ook flink gestegen

Uit het onderzoek van Markteffect, dat in maart 2021 werd uitgevoerd, is gebleken dat 700.000 Nederlanders (5%) in het bezit is van Bitcoin. De helft zegt minimaal €1.000 te hebben geïnvesteerd. 14% van de Nederlanders die nog niet hebben geïnvesteerd in Bitcoin zegt dit het komende jaar van plan te zijn.

Inspelen op de trend

De online retailer Wants&Needs merkte de ontwikkeling die de populariteit van crypto doormaakte op en besloot hier op in te spelen. Nu is het bedrijf, dat meer dan 30.000 interieur items aanbiedt én een showroom 450m² heeft, de eerste online retailer die het in de interieurbranche mogelijk maakt om met cryptomunten te betalen. Dit doen ze door een samenwerking aan te gaan met BitPay. BitPay maakt het mogelijk om, naast het handelen in bitcoins, ze ook te gebruiken om te investeren en om betalingen te doen. Daarmee haakt BitPay in op de groeiende populariteit van crypto. Hoe dit in de praktijk werkt kan je in deze blog lezen.

Vanaf augustus 2021 kun je bij de aanschaf van meubels en woonaccessoires van Wants&Needs dan ook afrekenen met crypto. Koen Goossens, eigenaar van Wants&Needs, zag een gat in de markt. Hij merkte dat er veel behoefte was aan betalingen via cryptovaluta en ziet dit als mooie manier om te innoveren. Deze stap past perfect bij zijn algehele ondernemersstijl:

“Plan your next move because every step contributes towards your goal.”

Maatschappelijk belang

Crypto zal een belangrijke plek innemen in de toekomst. De exploderende waardestijgingen en de vele investeringen die gedaan worden in de cryptovaluta laten zien dat de populariteit op dit moment geen bevlieging is. De bitcoin is al zo’n 12 jaar bezig aan een opmars. We merken hier als consument nog weinig van; in het Westen zijn de ontwikkelingen veelal ondergronds. Toch maakt 81 van de 100 bedrijven al gebruik van de onderliggende blockchain-technologie. De stap om de consument te laten betalen met crypto zal in de toekomst dan ook steeds meer voor de hand komen te liggen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *